Coaching-ul transformațional
Coaching-ul transformațional urmează atât principiile psihologiei pozitive care oferă înțelegerea cu privire la ceea ce alimentează mintea cu pozitivitate și o împuternicește să fie inventivă și creativă, cât și cele ale psihologiei transpersonale.Astfel, clientul este acompaniat spre a conștientiza ceea ce face sens pentru el, spre unificarea tuturor părților care formează „întregul” său. Din „povestea” relatată, coach-ul oglindește clientul și, în acelasi timp, îl sprijină pentru a deveni observatorul propriilor gânduri. Cine este clientul dincolo de percepții, presupuneri, credințe limitative. Prin sondarea subconștientului clientului și discriminarea între ceea ce face sau nu sens pentru client, irumpe adevarata sa putere, resursele interioare, folosite, ulterior, în îndeplinirea obiectivului personal.
Coaching-ul transformaționalcu o structură patentată în cadrul Coach Masters Academy (Singapore), propune o conversație coach-client de tipul: Conștientizare-Claritate-AlegereCoach-ul creează spațiul de prezență, ascultare și încredere, în autenticitate, acceptanță și empatie. Urmează agenda și ritmul clientului. Evidențiază punctele forte și onorează deschiderea și vulnerabilitatea clientului. Validează cu recunoștiința munca clientului.
Coaching-ul transformațional are în centrul său „CINE” este clientul și nu ce probleme l-au „definit” în trecut. În acel spațiu, devenit liber de prejudecăți, temeri sau credințe limitative, se naște o nouă înțelegere pentru client, generatoare de motivație și exprimare de sine.
Coaching-ul transformațional schimbă vieți. Sunt aici să îți fiu tovarăș de drum. Spre ceea ce alegi SĂ FII.
Bine ai venit la bordul corabiei tale!